Strony

środa, 19 września 2018

Środowe - 2 przesyłki, co wybieracie gotowanie czy kolekcjonowanie ? - wpis numer 712

Dziś mamy 19 września 2018r. Środowe popołudnie to bardzo dobra chwila aby odpalić dla Was nowy gadżetowy wpis na blogu 😏 Fajnie że jesteście z mną i moim blogiem "Gadżety na dobry dzień", bo przy takiej dużej ilości nowej treści jaka co chwilę powstaje w internecie ciężko się przebić i zdobyć nowego widza czy czytelnika 😘

Co do nowych przesyłek to dziś mam dla Was dwie koperty od listonosza - ale za to jakie LUBIĘ TO !!! Także zostałem w poniedziałek wieczorem mile zaskoczony wiadomością o treści: "Pana list został odnaleziony i na dniach zostanie odesłany" - czekałem na odpowiedz bardzo długo... Nie mogę też zapomnieć wspomnieć Wam o pozytywnie firmowym, który to pojawił się w czasie tworzenia tego wpisu. Jak widzicie dzieje się pozytywnie...

CZAS NA WYCIECZKĘ:
W związku że za naszymi oknami mamy już ostatnie ciepłe wakacyjne dni (jak sprawdziłem od przyszłego poniedziałku ma się ochłodzić) dziś chciałbym Was zaprosić na małą wędrówkę po moim mieście Siedlce. W czasie wyprawy odwiedzimy kolejno: Sala Widowiskowa "Podlasie" Miejskiego Ośrodka Kultury/ul. Sienkiewicza 63, budynek Urzędu Miasta Siedlce/skwer Niepodległości 2 i zielony skwerem z fontanną przy dawnej Hali Targowej a obecnej Brofakturze/ul. Armii Krajowej. Tak dla przypomnienia wszystkie moje zdjęcia z cyklu "Ciekawe miejsca w Siedlcach i nie tylko" znajdziecie pod LINKIEM. To co ruszamy...


I tym właśnie sposobem przeliśmy do prezentacji mojej dzisiejszej poczty 😉😊😀
3,2,1 JEDZIEMY...

PS: Jak Wam się podobają moje nowe przesyłki ? Chętnie poczytam Wasze nowe komentarze tutaj na blogu - nie zapomnijcie zostawić także łapki w górę na fanpage'u - POZDRAWIAM 😎


Pierwsza SUPER przesyłka pochodzi od Kurta Schellera
Kurt Scheller - szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii kulinarnej. Ukończył szkołę gastronomiczną w Lucernie i tam znalazł pierwszą pracę w hotelu Luzernhof. W 1971 przeniósł się do Londynu i rozpoczął praktykę kulinarną w restauracji normandzkiej. Również tu pierwszy raz został szefem kuchni w lunchowej restauracji typu coffee-shop. W 1972 opuścił Wielką Brytanię i udał się do Hiszpanii, gdzie poznawał kuchnię śródziemnomorską. Następnie podróżował przez rok po Europie, by przyjąć posadę w hotelu Hilton w Amsterdamie. Zdobyte referencje wykorzystał do dalszego rozwoju – w 1975, w wieku zaledwie 23 lat, został executive chef w jednym z hoteli na Jamajce, gdzie otrzymał złoty medal podczas wystawy kulinarnej w Montego Bay. W 1979 przeniósł się do Ekwadoru, gdzie był szefem kuchni prezydenckiej. Od 1980 gotował dla szejków w Kuwejcie (zdobył tu kolejny złoty medal). Przez kolejne trzy lata odpoczywał w rodzinnej Szwajcarii, gdzie nie odnosił większych sukcesów, aż do kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu – przewodził tam drużynie egipskiej. Został uznany Szefem Roku 1989 przez organizację kucharzy Toques Blanches (Białe Czapki). Dwukrotnie był wybierany na szefa tej organizacji. W 1989 otrzymał również zaproszenie do szefowania kuchnią hotelu Moskwa w stolicy Rosji, które przyjął. W 1991 przyjechał do Polski i objął funkcję szefa kuchni hotelu Bristol w Warszawie. W 1995 udał się do Bahrajnu, by po krótkim czasie znów związać się z Warszawą (tym razem szefostwo kuchni hotelu Sheraton). Od 2002 roku prowadzi Akademię sztuki kulinarnej sygnowaną własnym nazwiskiem. Prowadził program w telewizji Polsat Alfabet kulinarny Kurta Schellera. Scheller jest zdobywcą wielu nagród, jest jurorem w wielu kulinarnych konkursach oraz członkiem i założycielem organizacji kulinarnych, inicjator założenia Polskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. W 2012 roku był gościem specjalnym w programie MasterChef. W 2013 roku został dyrektorem artystycznym programu kulinarnego Top Chef wyprodukowanego przez stację Polsat. Był gościem specjalnym w finale drugiej edycji programu MasterChef w TVN. Pojawiał się w polskiej edycji Hell’s Kitchen jako ekspert udzielający porad kucharzom biorącym udział w programie.


A w pierwszej SUPER przesyłce znalazłem:
- czerwony fartuch od Kurt Sheller Academy,
- moje wysłane wcześniej podpisane zdjęcie Kurta Schellera,
- 2 ulotki z autografem (w tym jedna z dedykacją),


!!! Dziękuje bardzo za super przesyłkę i wsparcie moich kolekcji 😀😊 - fartuch na pewno się przyda w kuchni !!!

Jak zdobyty: list,
Ile czekałem: 1 miesiąc i 18 dni,
Szczegóły: oryginały,

Wojciech Modest Amaro, Michał Bryś, Mateusz Gessler, Michel Moran, Robert Makłowicz, Karol Okrasa, Kurt Scheller, Robert Sowa, Anna Starmach, Ewa Wachowicz - brakuje tylko podpisu Magdy Gessler i będzie komplet autografów od szefów kuchni w mojej kolekcji 😊


Druga SUPER i  ostatnia na dziś przesyłka jest od Piotra Furtaka - kolekcjonera przypinek (PIN) z herbami miast Polskich i nie tylko.
W drugiej SUPER i ostatniej przesyłce było:
- 17 przypinek (PIN) z herbami i nie tylko pochodzących z naszej ostatnie wymiany - kolejne od 2282 do 2298 w kolekcji !!!


Ooo jeszcze dwa PIN-y i dobijemy do 2300-tnego PIN-a 😀😎

!!! Dzięki Piotrze za naszą kolejną udaną wymianę PIN-ów - mam nadzieje że nie będzie ona ostatnia POZDRAWIAM !!!

To wszystko na dziś 😀
Na kolejny gadżetowy wpis z nowymi przesyłkami i paczkami zapraszam już wkrótce...